КОЗІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ПОВІДОМЛЯЄ

  • 528

        Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до норм якого, подавати податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) необхідно подавати одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).

           Крім того, при отриманні у 2020 році доходів від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець (громадянин-одноосібник) визначає свої податкові зобов’язання за результатами такого року у річній Декларації та сплачує податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) з таких доходів за своєю податковою адресою.

         Враховуючи вище наведене, Козівська селищна рада закликає громадян, які одноосібно обробляють земельні ділянки, подавати річні декларації до Державної податкової інспекції, а також орендарям земельних ділянок укласти відповідні договори оренди, у разі їх відсутності.