Чи працюватиме в Козівській громаді цукровий завод?

  • 3264

       З ініціативи селищного голови Сергія Добалюка відбулася тристороння зустріч з питання перспективи відновлення роботи Козівського цукрового заводу.

     Участь у засіданні круглого столу взяли народний депутат Іван Чайківський, генеральний директор «Радехів цукор» Віталій Сікорський, представники аграрних господарств Козівської громади.

     Запуск цукрового заводу забезпечить потужний поштовх економіці регіону, і Козівської громади зокрема, та забезпечить роботою близько 150 осіб.

Кожна із сторін визначила свої пріоритети, очікувані результати від можливої співпраці. 

         Так, для повноцінної роботи заводу у сезон аграрні господарства потенційно мали б забезпечити близько 3-4 тисяч га посіву буряка. Про це сказав генеральний директор «Радехів цукор» Віталій Сікорський.

        Разом з тим, аграрії поділилися проблемними аспектами своєї роботи з буряковою культурою. Зокрема, збір та транспортування польовими дорогами в осінній період, можливі коливання ціни на збут.

      Народний депутат Іван Чайківський закликав усі сторони в рамках партнерської співпраці прикласти максимум зусиль для того, аби потужний виробничий об’єкт запрацював. 

    «Козівська громада зацікавлена в тому, аби компромісу між аграріями та представництвом заводу будо досягнуто, і ми змогли забезпечити людям роботу, пожвавити економіку, наповнити бюджет. Це наш пріоритет сьогодні», - відзначив селищний голова Сергій Добалюк.

      Остаточне рішення щодо функціонування цукрового заводу в Козові буде сформоване восени цього року. 

 Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису