В рамках робочого візиту Козівський селищний голова Сергій Добалюк здійснив об’їзд північної частини Козівської громади.

  • 2581

       Робоча група у складі селищного голови, секретаря селищної ради Дмитра Барилка, головного спеціаліста та інспектора відділу архітектури та містобудування Василя Сватка та Оксани Турчин проінспектували села Будилів, Медова, Золочівка, Мала Плавуча, Глинна, Конюхи, Бишки, Потік та Ценів.

     Виділено три основні напрямки, в яких першочергово треба зробити акцент у вищезгаданих селах. Це вуличне освітлення, стан доріг та благоустрій прилеглих територій.

        У селі Будилів робоча група поспілкувалася з старостою (Будилів, Медова) Євгеном Стасишином та діловодом Лілею Садівник. Проблемним аспектом цієї території є те, що через села пролягає дорога обласного значення, догляд за якою мала б здійснювати обслуговуюча фірма. Проте ремонт та догляд за узбіччями на даній ділянці шляху відсутній.

     У селі Глинна представники керівництва зустрілися з старостою сіл Глинна, Золочівка, Мала Плавуча Наталею Мельник. Актуальним в розмові було питання інвентаризації земель, проблемне вуличне освітлення. Загалом у трьох селах зараз функціонує близько 80 вуличних ліхтарів.

     У селі Конюхи селищний голова зустрівся із старостою сіл Конюхи, Заберезки, Залісся Ольгою Потурняк, діловодом Зоряною Білоскурською та депутатом Козівської селищної ради Василем Колісником.

     Територіально села віддалені від центру громади. Під час розмови обговорили можливості та ресурси для запуску виробництва, створення робочих місць, аби активізувати життя у селах. Поспілкувалися також про підготовку до пісенного фестивалю стрілецької та повстанської пісні «На хвилях Корси», який відбудеться в серпні у селі Конюхи.

        По всіх відвіданих селах селищний голова Сергій Добалюк дав доручення старостам приділити увагу вуличному освітленню, підрахувати кількість ліхтарів, які необхідно придбати для заміни та встановлення, аби спланувати це у бюджеті на наступний рік.

    Також зроблено акцент на виявленні та легалізації підприємницьких точок, які працюють неофіційно.

      Особливу увагу варто приділити підсипанню доріг, але насамперед – організувати належні способи водовідводу. Стічні канави, як правило, забиті намулом, сміттям, зарослями, і в результаті вода тече дорогою та вимиває її.

    Проведено перевірку роботи працівників, які відповідальні за благоустрій у селах.

        «Ми не можемо сьогодні в один момент відновити життєдіяльність сіл, особливо територіально віддалених від центру громади. Проте ми можемо поступово втілювати в життя проекти, які крок за кроком підніматимуть наші села. Приведемо в належний стан дороги, інвентаризуємо земельний фонд – і це може зацікавити потенційних інвесторів. А це – робочі місця, наповнення бюджету громади, можливості для її розвитку. Я переконаний – наша громада має неабиякий потенціал, лише треба трохи попрацювати», - підсумував селищний голова Сергій Добалюк.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису