Результати засідання чергової сесії Козівської селищної ради

  • 1348

      22 липня відбулося засідання восьмої сесії Козівської селищної ради VIII скликання.

На розгляд депутатів винесли близько 100 питань порядку денного.

  • З питань про внесення змін до Програми «Молодь Козівщини на 2021-2025 роки», Прогами збереження архівних фондів Козівським комунальним трудовим архівом на 2021-2025 роки, Програми основних культурно-мистецьких заходів на 2021 рік інформував заступник селищного голови Роман Солтис. Дані питання були схвалені попередньо членами виконавчого комітету.
  • Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Марія Іваніцька представила на погодження депутатам селищної ради кандидатів на посади керівників Плотичанського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. Лесю Крайник, Теофіпільського ЗЗСО І-ІІІ ст. Лесю Дрожджак, Козівського ЗЗСО ІІ-ІІІ ст. «Українська гімназія ім. Володимира Ґерети» Михайла Грубого, Городищенського ЗЗСО І-ІІІ ст. Оксану Дашкевич, Конюхівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Володимира Федора. Депутати прийняли відповідні рішення з усіх питань.
  • Депутати підтримали запропонований секретарем селищної ради Дмитром Барилком проєкт рішення про підтримку звернень депутатів Тернопільської районної ради щодо встановлення історичної справедливості у питанні незалежності України та щодо недопущення знищення української мови на телебаченні, в пресі, рекламі та політичній агітації. Згідно звернення, депутати пропонують встановити днем проголошення української незалежності 22 січня 2018 року, а 24 серпня 1991 року – визначити як дату проголошення відновлення незалежності України. А також, дотримуватися норм про мову, прийнятих, 16 липня.
  • З питання про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в межах Козівської територіальної громади інформував начальник відділу архітектури та містобудування Ярослав Адамів. Він зазначив, що це дозволить легалізувати роботу так званих МАФів по всій території громади, та, відповідно, дасть додаткові доходи до бюджету.
  • Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду з правом викупу ТзОВ «Козова шляховик» депутатів інформувала начальник земельного відділу Леся Козіцка. Вона відзначила, що дане підприємство згідно наданого права оренди сплачуватиме податки та внески, а такоє ЄСВ до бюджету громади.