Щодо Козівської автостанції

  • 3568

   Нещодавно Козівська селищна рада уже надавала інформацію, підтверджену документально, щодо ситуації навколо автостанції в Козові.

      Є необхідність повторно інформувати громадськість про дану проблему.

    Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником Козівської автостанції з 2004 року було ВАТ «Тернопільське обласне підприємство «Тернопільавтотранс-16100». У 2012 році внаслідок реорганізації підприємства приватним власником автостанції стало ТОВ «Тернопільавтотранс-16100».

     Згідно договору купівлі-продажу будівлі від 1.04.2021 року, на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого виконавчим комітетом Козівської селищної ради 30 грудня 2012 року ТОВ «Тернопільавтотранс-16100» здійснило операцію з продажу будівлі автостанції. Покупці отримали в спільну часткову власність об’єкт нерухомого майна.

     Це означає, що будівля автобусної станції перебувала у приватній власності як мінімум із 2004 року. А також, що селищна рада сьогодні не є продавцем, оскільки не була власником.

        Юристи Козівської селищної ради отримали відомості з державного реєстру прав на нерухоме майно, де чітко вказано, що будівля автостанції перебуває у приватній власності. Відповідно, власник має право вчиняти будь які операції. Громадські слухання та обговорення не передбачені.

   Тому усі бажаючі можуть напряму звернутися до власників автостанції та поцікавитися проблематикою будівлі.

       Натомість, згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, земельна ділянка (кадастровий номер 6123055100:02:002:1359) площею 0,2 га перебуває у комунальній власності Козівської селищної ради. Цільове призначення – розміщення та експлуатація будівель та споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

     І, як власник, Козівська селищна рада запевняє – цільове призначення даної ділянки змінюватися не буде.

    Те, що зараз відбувається – спосіб привернути увагу, та навести наклеп на селищну раду.

     Просимо не публікувати неправдиві, популістські дописи у соцмережах, та опиратися на офіційні дані. Соцмережі не є достовірним офіційним майданчиком поширення інформації.

Фото без опису