Підсумки засідання сьомої сесії Козівської селищної ради

  • 1791

      За результатами засідання сьомої сесії Козівської селищної ради восьмого скликання опрацьовано такі питання порядку денного:

  • Про Програму розвитку фізичної культури та спорту Козівської селищної ради на 2021-2025 роки інформував завідувач сектору спорту відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Ігор Кулька. Метою програми є створення умов для популяризації здорового способу життя, реалізації здібностей обдарованої спортивної молоді, залучення широких верств населення до масових спортивних заходів. Серед завдань – створення умов для залучення громадськості до занять спортом, утворення колективів фізичної культури та спортклубів, організація фізкультурно-оздоровчої діяльності.
  • Про Програму соціально-правового захисту дітей на 2021-2025 роки інформував начальник служби у справах дітей Козівської селищної ради Іван Гладчук. Виконання програми дозволить запровадити ефективні форми роботи щодо дитячої безпритульності, реалізації права дітей на виховання в сім’ї, активізує роботу органів опіки та піклування щодо захисту майнових прав дітей, контролювати перебування дітей без нагляду, супроводу, порушення заборони продавати дітям недопустимі товари.
  • Депутати затвердили Положення про Молодіжну раду при Козівській селищній раді. Діяльність Молодіжної ради передбачає реалізацію молодіжної політики в Козівській громаді, залучення молоді до участі в усіх сферах розвитку громади. Учасниками Молодіжної ради стануть люди віком від 14 до 35 років. Персональний склад ради за поданням відділу освіти, культури, молоді та спорту затверджується на засіданні виконавчого комітету Козівської селищної ради.
  • Про питання затвердження робочих проектів капітального ремонту об’єктів інформував заступник селищного голови Михайло Простяк.
  • Депутати прийняли рішення про реорганізацію шляхом злиття комунальних закладів «Козівський дитячий парк «Лісова пісня» та «Будинок дитячої та юнацької творчості». Аналогічно реорганізували комунальні заклади, установи культури громади та створили єдиний комунальний заклад «Центр культури та дозвілля» Козівської селищної ради. 
  • За пропозицією депутата Миколи Михайліва депутати Козівської селищної ради проголосували за подання звернення до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття законопроекту №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».
  • З питанням про визначення переліку земельних ділянок для підготовки лотів для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону та надання дозволу на виготовлення відповідної документації депутатів ознайомила начальниця земельного відділу Леся Козіцка. На даний момент для аукціону запропоновано три земельні ділянки. Такий тип діяльності передбачає значну підтримку бюджету громади.
  • Депутати опрацювали блок земельних питань з надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою та детального плану територій, розроблення та затвердження технічної документації, розгляд заяв та звернень, затвердження проектів землеустрою та інше.
  • За зверненням ПП «Краско» депутати прийняли рішення про надання погодження на отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення ділянки піску Козівська-2 в смт.Козова. Це передбачає проведення дослідів на виявлення корисних копалин. Детальнішу інформацію депутатам надав юрисконсульт ПП «Краско» Андрій Григоришин, який був запрошений на засідання сесії.

«В рамках співпраці нам необхідно напрацювати та підписати з ПП «Краско» договір про соціальне партнерство, аби громада отримала вигоду від роботи даного підприємства на нашій території. Це стосується купівлі піску, забезпечення соціальних об’єктів природними ресурсами», – наголосив селищний голова Сергій Добалюк.

Опрацьовано близько 130 питань порядку денного та прийняті відповідні рішення. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису