Результати засідання п'ятої сесії Козівської селищної ради

  • 1472

  На сесійному засіданні 31 травня депутати Козівської селищної ради опрацювали ряд важливих питань порядку денного.

  • Секретар селищної ради Дмитро Барилко інформував про створення депутатської фракції партії «Батьківщина», до складу якої увійли депутати Петро Репела, Марія Панчак-Кушнір та Василь Сеник.
  • По комплексу питань, які стосуються роботи комунальних підприємств, інформував заступник селищного голови Михайло Простяк. Зокрема, він представив на розгляд депутатів Програму поводження з твердими побутовими відходами на території Козівської територіальної громади на 2021-2025 роки. Програма передбачає ряд заходів, спрямованих на зменшення шкідливого впливу твердих побутових відходів на навколишнє середовище громади. Зокрема, захоронення відходів, санітарна очистка населених пунктів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, організація роздільного збирання сміття.
  • З питанням про надання КНП «Козівська центральна районна лікарня Козівської селищної ради» дозволу на створення відділення паліативної допомоги депутатів ознайомив заступник селищного голови Роман Солтис.

На сесійному засіданні був присутній керівник медичного закладу Богдан Маркевич, який детальніше розповів про плановане відділення, медперсонал, який там працюватиме, організаційні питання, які виникають в процесі створення. Як зазначив Богдан Григорович, дане відділення вкрай важливе, адже у громаді є люди, які потребують паліативного догляду, і не мають змоги отримувати його від рідних.

  • Про зміни до бюджету на 2021 рік інформував начальник фінансового відділу Козівської селищної ради Володимир Зарічний.
  • Депутати затвердили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності скасування змін в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Суть звернення полягає у необхідності залишити можливість пенсіонерам отримувати пенсійні виплати у відділеннях АТ «Укрпошта», так як це доступно у кожному населеному пункті, і комфортно для людей похилого віку, які не мають змоги доїхати до відділень банку.
  • Депутати опрацювали блок земельних питань з надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою, затвердження технічної документації, розгляду заяв, затвердження проектів землеустрою, надання дозволу на виготовлення детального плану територій та інші.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису