"Сокіл"("Джура") стартувала в Козівській громаді

  • 1942

   Урочисте відкриття дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») відбулося сьогодні на центральній площі Козови.

   За давнім козацьким звичаєм свято розпочалося з молитви. Отець-парох церкви Успіння Пресвятої Богородиці (Козова) благословив юних учасників гри та окропив свяченою водою.

   У відкритті взяли участь очільники громади, селищний голова Сергій Добалюк, перший заступник голови Вадим Щеглов, заступники селищного голови Роман Солтис та Михайло Простяк, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Марія Іваніцька.

   «Я дуже радий, що в Козівській громаді приділяють увагу патріотичному вихованню, яке базується на козацьких, пластунських звичаях, формує правильні цінності, популяризує здоровий спосіб життя серед молоді. Впевнений, що таке виховання в майбутньому дасть хороші результати для нашої держави», - зазначив перший заступник селищного голови Вадим Щеглов.

   «Ми сьогодні відчуваємо тут потужний дух українства. Наше завдання – зберегти та примножити славетні сторінки української історії», - звернулася до учасників гри начальник відділу освіти, культури, мололі та спорту Марія Іваніцька.

   З настановчим словом виступив наказний отаман Тернопільського крайового коша Українського козацтва Володимир Мосейко, який подякував представникам Козівської громади за активну волонтерську діяльність та привітав учасників гри.

   Представники роїв вшанували пам'ять полеглих героїв, поклавши квіти до Стели Героїв Небесної Сотні.

   За звання найкращих боротимуться 6 роїв, які попередньо перемогли у шкільних та гімназійних етапах військово-патріотичної гри.

  Учасники покажуть свої вміння в інтелектуально-мистецькому, фізкультурно-спортивному, туристично-спортивному, краєзнавчому, військово-прикладному та суспільно-державницькому комплексах.

Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису