До уваги громадян!

  • 822

     Козівська Державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Тернопільській області  звертає увагу, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних упродовж 2020 року, добігає кінця, та нагадує, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи – 30 квітня 2021 року.

  Нагадуємо про можливість подання Декларації до контролюючих органів скориставшись електронними сервісами ДПС.

     Для того, щоб заповнити та відправити Декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Отримати КЕП можна безкоштовно у пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги.

   Відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

  • доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини або договору дарування, за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, продаж майна тощо.;
  • доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування.
  • іноземного доходу;
  • та в інших передбачених Податковим кодексом України випадках.

 

Тернопільський відділ організації роботи

організаційно – розпорядчого управління

Головного управління ДПС у Тернопільській області