Підсумки п'ятого засідання третьої сесії Козівської селищної ради 27 квітня

  • 2098

Учора відбулося завершальне, п’яте засідання третьої сесії Козівської селищної ради восьмого скликання.

  • Шляхом голосування депутати звільнили Тараса Рака з посади старости сіл Конюхи, Заберізки, Залісся, та відповідно до цього внесли зміни в персональний склад виконавчого комітету селищної ради.
  • Заслухали інформацію щодо питань про внесення змін в рішення селищної ради «Про комплексну Програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2021-2023 роки», «Про Програму благоустрою населених пунктів Козівської селищної ради на 2021-2025 роки», «Про Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Козова комунсервіс» на 2021 рік», з яких інформував заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайло Простяк.
  • Депутати ознайомилися та схвалили проекти рішень про виконання бюджету Козівської селищної ради за І квартал 2021 року та про зміни до бюджету Козівської селищної ради на 2021 рік, які представила в.о.начальника фінансового відділу Козівської селищної ради Наталя Вітрова.
  • Обговорили проекти програм підтримки. Про комплексну програму «Здоров’я населення Козівщини на 2021-2024 роки» розповів заступник головного лікаря Козівської лікарні Андрій Добалюк. Він пояснив, що основні пункти програми передбачають придбання та забезпечення спецпрепаратів для дітей-інвалідів з рідкісними хворобами(яких є кілька у Козівській громаді), також придбання акушерсько-гінекологічних препаратів, окремих засобів для користування у практиці сімейної медицини. Про селищну цільову соціальну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2021 рік інформувала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Марія Іваніцька. Вона зазначила, що основна суть програми – організація відпочинку дітей в обласних таборах. Марія Іваніцька також ознайомила депутатів із питанням про затвердження Положення про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи «Козівський інклюзивно – ресурсний центр» Козівської селищної ради. Вона зазначила, що дане положення дозволить врегулювати роботу інклюзивного центру, забезпечити його кадровими ресурсами для ефективної діяльності. Про програму розвитку футболу в Козівській селищній територіальній громаді на 2021-2025 роки доповідав заступник селищного голови Роман Солтис. Розвиток футболу в громаді – важливий елемент мотивації до занять спортом серед дітей, молоді, та старшого покоління.
  • Шляхом голосування депутати призначили Лідію Гладчук директором комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Козівської селищної ради. Лідія Гладчук ознайомила депутатів з основними видами своєї діяльності як працівника методичного кабінету, своїм баченням розвитку Центру, перспективами. Зокрема, педагогічні працівники потребують підвищення кваліфікації та інших методичних занять щороку. Тепер вчителі Козівської громати матимуть можливість робити це у себе в громаді. Також в планах залучати педагогів інших громад.
  • В Козівську селищну раду надійшло звернення з управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА щодо організації ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Козівська липа» площею 0,01 га, яка знаходиться на території Козівської опорної школи. Депутати схвалили цей проект рішення.
  • Відбулися активні обговорення щодо проектів рішень «Про реорганізацію, шляхом приєднання Конюхівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Козівської селищної ради до Конюхівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Козівської селищної ради», «Про зміну типу та назви Медівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Козівської селищної ради на Медівську початкову школу Козівської селищної ради і затвердження Статуту ( в новій редакції)», «Про зміни типу та назви Будилівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти Козівської селищної ради на Будилівську початкову школу Козівської селищної ради і затвердження Статуту ( в новій редакції)». Депутати заслухали інформацію заступника селищного голови Романа Солтиса щодо оптимізації освітньої мережі, малої кількості дітей у даних школах, економії коштів, довозу дітей, та необхідності зберегти первинну ланку освіти у кожному селі.

«Ми бачимо, що оптимізація дасть нам суттєву економію коштів. Якщо це станеться – ці фінансові ресурси необхідно направити на покращення якості освіти та технічної бази у школах», - зазначив Сергій Добалюк.

З усіх питань прийняті схвальні рішення.

  • Після невеликої перерви депутати опрацювали блок земельних питань щодо затвердження технічної документації та проекту із землеустрою, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про надання дозволів на виготовлення проекту землеустрою, про розгляд заяв громадян, та інших видів земельних питань.

На завершення селищний голова Сергій Добалюк привітав депутатів, колег із прийдешніми Великодніми святами, побажав усім здоровя, гарного настрою, мирного неба в Україні.

Депутати закрили третю сесію Козівської селищної ради.

Фото без опису