Підсумки засідання виконавчого комітету 22 квітня

  • 1772

     Учора відбулося чергове засідання виконавчого комітету Козівської селищної ради під керівництвом селищного голови Сергія Добалюка.

    В роботі засідання взяли участь перший заступник селищного голови Вадим Щеглов, заступники селищного голови з питань роботи виконавчих органів ради Роман Солтис та Михайло Простяк, секретар селищної ради Дмитро Барилко, секретар виконкому Світлана Смерека, члени виконавчого комітету, представники селищної ради, запрошені.

На засіданні опрацьовано більше 30 питань порядку денного.

     Про виконання бюджету Козівської селищної ради за І квартал 2021 року інформувала т.в.о. начальника фінансового відділу селищної ради Наталя Вітрова.

     До присутніх звернувся представник податкової служби Олег Скакун, який повідомив старост про необхідність взяти під контроль процес подачі, звірки декларацій по земельному податку.

    Військовий комісар Володимир Шандра інформував членів виконавчого комітету про стан призовної кампанії, наголосив на важливій місії виконання громадянського обов’язку потенційними призовниками.

   Двоє дітей з Козівської громади отримали статус дитини-сироти. З цими питаннями членів виконавчого комітету ознайомив інспектор служби у справах дітей Козівської селищної ради Іван Гладчук.

    На засіданні опрацьовано кілька програм підтримки.

    З основними пунктами проєкту комплексної програми «Здоровя населення Козівщини на 2021-2024 роки» присутніх ознайомив заступник головного лікаря Козівської центральної лікарні Андрій Добалюк.

  Про проєкт «Цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2021 рік» доповіла начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Марія Іваніцька. Вона наголосила на важливих пунктах програми, зокрема питанях придбання путівок в табори для оздоровлення дітей соціально незахищених груп населення. Марія Іваніцька також інформувала присутніх щодо створення Комісії з розгляду питань щодо присвоєння звання України «Мати-героїня». Таке звання присвоюють матері, яка народила та виховує належним чином 5 і більше дітей. Такі сімї проживають на території Козівської громади, тому дане питання потребує врегулювання.

    Заступник селищного голови Михайло Простяк ознайомив учасників виконавчого комітету з проєктом змін до Програми благоустрою населених пунктів Козівської селищної ради на 2021-2025 роки, Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Козова комунсервіс» на 2021 рік, Програми соціальної підтримки мало захищених верств населення «Турбота» на 2021-2023 роки. Остання зокрема включатиме відзначення ювілейних дат мешканців громади, та витрати на Великодні кошики для соціально незахищених мешканців громади.

    Заступник селищного голови Роман Солтис ознайомив присутніх з проєктом Програми розвитку футболу в Козівській громаді на 2021-2025 роки. Вона передбачає підвищення рівня проведення змагань, підтримку дитячо-юнацьких команд та команд-ветеранів в громаді, створення умов для розвитку аматорського футболу.

  «Ми повинні стимулювати команди з футболу, які уже створені в громаді, та мотивувати інших до їх створення. Таким чином розвивати спорт як запоруку здоров’я молоді та старшого покоління», - зазначив Сергій Добалюк. 

Виконавчим комітетом опрацьовано питання виділення матеріальної допомоги з фонду соціального захисту та соціального забезпечення населення на загальну суму близько 30000 грн, в тому числі матеріальна допомога ліквідаторам, або сім’ям ліквідаторів Чорнобильської аварії. За пропозицією селищного голови Сергія Добалюка, онкохворим, які зверталися за матеріальною допомогою, нададуть більшу суму, аніж зазначено в зверненні. Також прийнято рішення про надання матеріальної допомоги на поховання трьом заявникам на загальну суму 6000 грн.

З усіх опрацьованих питань прийняті відповідні рішення.