Правопросвітницький захід щодо порядку укладення та розірвання договору оренди земельної ділянки у Кальненській сільській раді

  • 545

 

  9 квітня 2021 року фахівцем Козівського бюро правової допомоги Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги , проведено правопросвітницький захід на тему «Порядок укладення та розірвання договору оренди земельної ділянки» у Кальненській сільській раді Козівської ОТГ для мешканців та села, а також працівників.
    Під час заходу були обговорені питання щодо порядку укладення договору оренди земельної ділянки, форми договору, строк, умови розірвання  договору земельної ділянки та інше.
   Згідно Закону України «Про оренду землі» договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Договір укладається у письмовій формі й за бажанням однієї зі сторін може бути посвідчений нотаріально. Істотними умовами договору оренди землі є: - об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки); - строк дії договору оренди; - орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату. За згодою сторін у договорі оренди землі можуть зазначатися інші умови та інше.
    Жителям було надано консультації з приводу земельних питань, а також повідомлено адресу за якою жителі зможуть звертатись за правовими консультаціями та юридичною допомогою:

 Козівське бюро правової допомоги за адресою: смт. Козова, вул. Дорошенка, 3. Тел.: (03547) 2 – 22 – 24.

Фото без опису