Нарада з старостами та діловодами Козівської громади

  • 2116

    За дорученням селищного голови Сергія Добалюка перший заступник Вадим Щеглов та секретар селищної ради Дмитро Барилко провели робочу нараду з старостами та діловодами Козівської громади. 

   Обговорили питання, які виникають в процесі роботи старост серед мешканців громади.

  Про надання адміністративних послуг старостами сіл та їх співпрацю з ЦНАПом інформувала керівник Наталя Цапко. Вона зазначила, що згідно законодавства, старости виконуватимуть функцію адміністраторів у населених пунктах, де вони працюють. Тобто, надаватимуть мешканцям адмінпослуги в разі необхідності: здійснюватимуть прийом документів, оформлення заяв на надання тих чи інших послуг через спеціальні програми ЦНАПу.

   Василь Чабан, начальник юридичного відділу Козівської селищної ради розповів, на якому етапі створення органів самоорганізації населення по населених пунктах громади. На даний час свою діяльність розпочали 7 таких органів.

   Про місцеві податки і збори населених пунктів громади інформували начальник Козівської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимир Кадубець та представник фінансового відділу Козівської селищної ради Любов Солтис. Вони повідомили, який стан, особливості оподаткування та пільг, нові законодавчі приписи з’явилися у 2021 році.

   Щодо документів, які стосуються ведення військового обліку, з старостами спілкувалася працівник Козівської селищної ради Надія Пташник. 

На нараді були присутні також представники правоохоронних органів, керівник Сектору поліцейської діяльності №1(смт.Козова) Михайло Швайка та інспектор ювенальноі превенції Тернопільського районного управління поліції Мирослав Мілян. Вони закликали старост до співпраці, зокрема це стосувалося проведення профілактичних робіт по навчальних закладах, серед підлітків щодо розповсюдження алкоголь, тютюнових та наркотичних речовин, участі в небезпечних групах в соцмережах.

За результатами наради дано такі доручення старостам населених пунктів  територіальної громади:

  • виготовити та генерувати ключі посадових осіб для надання адміністративних послуг;
  • створити органи самоорганізації населення у населених пунктах: Вікторівка, Кальне, Щепанів, Ценів, Бишки, Потік, Городище, Глинна, Мала Плавуча, Олесине, Геленки, Вибудів, Будилів, Дибще;
  • подати у відділ  юридичного забезпечення та комунальної власності   дозволи на спецводокористування для подальшого укладання договорів;
  • скласти списки військовозобов’язаних відповідно до погосподарських книг та передати до 01 липня 2021 року в військово-обліковий стіл відділу персоналу;
  • разом з працівниками відділу організаційно-виконавчої роботи Централізовано вивчити питання зшивання  документів, а також про те, яка документація залишається в старостів, яка передається на зберігання Козівській селищній раді, а які документи переходять на зберігання в архів
  • до 01 квітня 2021 року подати  декларацію в Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У відділ  юридичного забезпечення та комунальної власності, відділу земельних ресурсів і просторового планування, відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення, відділу бюджету та економічного аналізу фінансового відділу Козівської селищної ради підготувати проєкт рішення щодо встановлення ставок та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до червня 2021 року (до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень (оприлюднення до 25 липня).

Відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення надати інформацію старостам та розмістити на офіційному сайті селищної ради рахунки куди перераховувати (сплачувати) місцеві податки та збори та інші види платежів у т.ч. оренди)).

 

 

 

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису