Правопросвітницький захід на тему: шлюбний договір

  • 753

  Поняття шлюбного договору у світі існує дуже давно. В нашій країні інститут шлюбного контракту з’явився в 1992 році з внесенням доповнень до Кодексу про шлюб та сім’ю статтею 27. Сьогодні поняття, зміст, правила укладання шлюбного договору визначені главою 10 Сімейного кодексу України, який набув чинності 1 січня 2004 року.
  Шлюбний договір – це, перш за все, договір про вирішення спірних питань життя сім’ї, укладений між особами які вступають у шлюб, або подружжям. Новацією сімейного кодексу України є положення про те, що шлюбний договір може бути укладено не тільки до одруження, як встановлювалось Кодексом про шлюб та сім’ю, а й під час шлюбу.
   Для правової обізнаності фахівець, Козівського бюро правової допомоги разом трудовим колективом Козівського районного відділу ДРАЦС та мешканцями Козівської громади зібрались для того щоб обговорити всі моменти шлюбного договору, а саме коли договір набирає чинності, його форма, а також розірвання договору.
По звершенні заходу присутні отримали відповіді на цікаві їм питання, а також отримали буклети, виготовлені працівниками бюро.