Козівська громада на регіональних Зборах Асоціації міст України

  • 1425

Козівський селищний голова Сергій Добалюк взяв участь у Загальних Зборах Тернопільського регіонального відділення Асоціації Міст України.

Шляхом голосування головою регіонального відділення обрано міського голову Тернополя Сергія Надала, він буде відстоювати інтереси Тернопільщини на всеукраїнському рівні Асоціації міст України.

Обговорили також ряд організаційних питань щодо обрання складу Правління та створення Секції секретарів місцевих рад Тернопільського регіонального відділення АМУ.

Окрім запланованих питань порядку денного очільники міст та громад спілкувалися про  проблемні питання, які виникли в процесі роботи.

З огляду на погодні умови, деякі громади, як і Козівська, зіткнулися з проблемою розчистки від снігових заметів місцевих доріг обласного значення, які перебувають на балансі Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА. На даний момент тендер на обслуговування цих доріг виграла підрядна фірма, яка не виконує своїх зобов’язань, проте отримує фінансові виплати. В той час як допомогу в боротьбі з наслідками негоди громадам надають аграрії.

Вирішено звернутися в Тернопільську ОДА з пропозицією передати об’єднаним громадам проблемні дороги, спрямувати кошти на їх утримання, замість фінансування недобросовісних підрядників.

Керівники міст та громад говорили про важливість співпраці, обміну досвідом в вирішенні проблем та розвитку громад.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису