Розвиток малого підприємництва - перспективний напрям діяльності громади

  • 841

     Презентація спільного проєкту уряду Швеції та ПРООН в Україні під назвою "Стимулювання малого сімейного бізнесу в сільській місцевості на основі кластерної моделі партнерства під брендом "Щедре Опілля" відбулася сьогодні у Козівській публічній бібліотеці.

    Серед запрошених - представники Козівської селищної ради, перший заступник Вадим Щеглов та заступник з питань роботи виконавчих органів Михайло Простяк, старости сіл, представники громади, зацікавлені в участі в даному проєкті, гості з Бережанщини, Купчинецької громади. 

    Керівник проєкту Василь Мартюк ознайомив гостей заходу з основним напрямком дії проекту, програмою семінару.

    Перший заступник голови Вадим Щеглов висловив спільну позицію селищної ради про підтримку проекту Козівською громадою. "За малим підприємництвом - майбутнє, розвиток та процвітання громади",- зазначив він. 

   Координатор проєкту Олеся Грушицька провела коротку презентацію по основних пунктах 

Ключові завдання проєкту:

  • вирішення проблем безробіття серед сільського населення,
  • розвиток сімейного фермерства, ефективне ведення особистого селянського господарства.

    Координатори проєкту співпрацюють з іншими інституціями, які беруть активну участь в його реалізації. Зокрема, Західноукраїнський національний університет забезпечує науково-методичну базу, Тернопільська аграрна дорадча служба надає консультативні послуги по ведення бізнесу, проводить консультації органів самоврядування з питань підготовки планів соціально-економічного розвитку.

    Загалом кластерів модель ведення бізнесу передбачає саме активну комунікацію між представниками влади, громади, науковців та бізнесу. 

    Своїм досвідом з діяльності кооперативних об'єднань поділився голова СОК "Файна Поляна" Тарас Андрійчук. Він розповів про свій шлях ведення господарства. Тарас вирощує малину вже кілька років, в даний час разом з іншими учасниками вони проводять шокову заморозку ягідної продукції, що дає змогу кооператорам планувати умови збуту.

    Приватний підприємець Сергій Амброз поділився своїм досвідом з вирощування та заготівлі лікарських рослин.

    Слухачі семінару змогли отримати відповіді на питання, які їх зацікавили щодо участі в проєкті.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису